Cum sa controlezi mai multe calculatoare simultan?
 
In ziua de azi suntem din ce in ce mai inconjurati de calculatoare. Fiecare are la birou cel putin doua calculatoare, unul sau doua acasa, poate un laptop, si din ce in ce mai multi au deja si un smartphone in buzunar. O problema cu toate aceste terminale este ca fiecare are interfata separata si trebuie sa ne deplasam pana la computerul respectiv pentru a obtine informatii sau a desfasura actiuni.
 
Din cautari pe internet si din discutii cu persoane cu aceeasi problema, extragem doua tipuri de solutii pentru controlul simultan a mai multor statii de calcul / Computer / PC / Laptop / Server.
 
1. Solutii Hardware
 
a. Un Switch KVM ofera conectarea unui singur set de tastatura, monitor si mouse cu mai multe calculatoare prin cablu KVM cu trei conectori: 2 x USB/PS2 pentru tastatura si mouse (sau adaptor PS2/USB, desi nu este recomandat pentru ca poate compromite conexiunea) si o mufa seriala tip VGA. Oferta de echipamente de retea este foarte mare si se gasesc solutii pentru orice situatie.
Pentru operatori de calculator ce utilizeaza in mod frecvent doua terminale, instalarea este foarte simpla, si are doar dezavantajul ca se adauga doua cabluri la colectie. Controlul si schimbul efectiv de pe un PC pe altul se facea inainte printr-un comutator cu trei pozitii ca la televizoarele vechi, pentru care exista inca, dar foarte putine, switch-uri doar pentru monitor. Generatia noua de switch-uri KVM permite comutarea direct din tastatura prin combinatii simple si chiar personalizabile ex.: Scroll Lock, Scroll Lock, Sageata in jos sau Scroll , Scroll, Sageat in Sus
 
Switch KVM (Switch Keyboard Video Mouse). Switch pentru tastatura, monitor si maus. Switch-urile KVM pot avea porturi multiple in functie de model.
Switch KVM 2 Calculatoare
Switch KVM 3 Porturi
Switch KVM 4 Porturi
Switch KVM 6 Calculatoare
Switch KVM 8 Statii
Switch KVM 10 Server
Switch KVM 12 Server

Oferim consultanta si pret pentru variante de switch KVM cu 2,3,4 sau mai multe conexiuni. Luati legatura cu noi telefonic sau pe email completand o cerere de oferta.
 
2. Solutii Software VNC (Virtual Network Computing)
a. RealVNC si TightVNC, varianta mai compacta, sunt programe inrudite ce permit accessul si controlul unui alt computer la distanta prin internet. Principiul este unul Client/Server si necesita instalarea programului pe cel putin un computer ca server, restul avand instalata varianta de client.

 


b. TeamViewer este un serviciu platit si poate fi folosit oriunde exista conexiune stabila la internet. Varianta demo este ideala pentru situatii ce necesita solutii rapide

 

Acest articol a fost publicat pe data de vineri 26 octombrie, 2012.
Spune unui prieten
Recomanda acest articol unui prieten:
Adresa e-mail:  
 
Traducere