Ce inseamna firma de aprovizionare? Care sunt acele firme? Ce fac ele si cu ce se ocupa?

Aceste intrebari ne sunt puse frecvent de catre cei care citesc newsletterele noastre.

Specificul unei asemenea firme se defineste prin facilitate, comoditate, rentabilitate, reducere de costuri in general, pentru beneficiarii acestor firme.

Aprovizionarea cu marfuri necesare desfasurarii diferitelor procese de productie sau prestari de servicii a devenit o adevarata stiinta care se invata si se evidentiaza pana la nivel de doctorat. Este foarte greu pentru o intreprindere mica si nu numai, ce nu are inca un birou specializat de “aprovizionare” sa realizeze profituri mai mari din simplul motiv ca nu cunoaste piata si nu are in mod curent relatii comerciale, intelegand prin asta discounturi, facilitati la plata, marfuri in stoc etc. acordate de catre furnizorii lor.

Costurile la care se ridica cheltuielile cu un birou de aprovizionare, constitue in cele mai multe cazuri 40-50% din pretul de vanzare al produsului sau serviciului prestat. Acestea sunt compuse din salarii, logistica, carburanti, energie consumata, chirii pentru spatiile birourilor, etc.

In schema de functionare a oricarei intreprinderi, oricat de mica, pe langa desfacere (vanzari, marketing si publicitate, PR, etc.) executie (productie, acte de comert, diferite meserii practicate ca prestare de servicii), trebuie in orice situatie sa se gaseasca si segmentul de aprovizionare.

Prin faptul ca din corecta functionare a unui asemenea birou, se realizeaza economii substantiale si se mareste cuantumul de profit inglobat in pretul de vanzare, prin acest fapt, se revendica necesitatea obligatorie a existentei unui asemenea birou dotat cu SPECIALISTI, cu oameni care stiu si care au experienta in aprovizionarea cu diferitemateriale impartite pe felii si specializari. Acesti oameni stiu sa puna problema, au chiar relatii personale cu furnizorii, sunt mai intotdeauna diplomati, au bun simt si fac din aceasta activitate pasiune si sursa de venit pentru viata lor.

Niciodata un furnizor, nu o sa acorde utilizatorului ocazional, aceleasi conditii (de pret, termene de plata, etc.) ca si unui vechi colaborator un dealer, pe baza caruia si-a cladit activitatea.

Aceasta activitate a devenit chiar o stiinta desine statatoare, nemaivorbind de faptul ca majoritatea inginerilor si specialistilor din diferite domenii sunt obligati prin natura si specificul activitatii lor sa stie si sa aiba cunostinte de marketing, sa stie sa faca lobby pentru diferite produse dar mai ales sa devina referenti in diferite domenii.

Trebuie sa recunoasca oricine ca in multitudinea si hatisul de marfuri ce se gasec pe piata, trebuie sa fi specialist ca sa alegi materia prima cea mai potrivita, la costurile cele mai mici si la calitatea necesara!

Sa ne inchipuim cum decurg lucrurile intr-o firma de productie sau de prestari in domeniul electric, electronic sau de automatizari. Multitudinea de repere, materiale, componente, depaseste de cele mai multe ori pregatirea si experienta oricarui inginer, pentru aprovizionarea corecta este necesar un referent specializat care iti ofera pe tava si in timp foarte scurt, materialele necesare facand astfel posibil ca actul de comert cu produse sau servicii sa se faca imediat.

Cresterea rentabilitatii prin folosirea unui serviciu specializat in APROVIZIONARE este evidenta si de aceea marile trusturi isi permit sa aloce acestui segment sume si logistica, importante.

Firma noastra SC. BWB FAMILY HOLDING SA., este specializata in aceasta activitate, avand in prezent peste o suta de furnizori din domeniile aferente obiectului de activitate, avand cu toti acestia relatii comerciale sanatoase, facilitati si termene de plata, discounturi considerabile pe care putine firme il au, tocmai datorita specilistilor si referentilor care compun colectivul de angajati. Aprovizionam intreprinderi si companii cu produse din urmatoarele categori cabluri de date, cabluri coaxiale, aparataj, teava pvc de irigatii si tubuluatura FO, capsatoare, papuci, mansoane de legatura, cutii metalice, rack-uri, corpuri de iluminat industriale, surse de iluminat, folie avertizare PE, scule electrice gerkon, instrumente si aparate de masura si control, senzori magnetici, optici si de proximitate

Avem zece ani de activitate si s-a dovedit de-a lungul timpului ca ideea pe care am avut-o la inceput, de a ne specializa in APROVIZIONARE, a fost una excelenta, previzionand atunci, acum zece ani, ca piata va fi invadata de o multitudine de marfuri de diferite calitati si origini si pentru diversitatea de intreprinzatori, mai mici sau mai mari, va fi din ce in ce mai greu sa se aprovizineze.

Da, am implinit zece ani si cifra de afaceri a crescut intr-un ritm sanatos si constant fara suisuri coborasuri in graficul activitatii.

Ne situam undeva pe locurile fruntase in clasamentele facute de diferite site-uri ce studiaza traficul (google analytics, trafic.ro, etc).

Ne recunosc drept furnizori constanti si pemanenti, peste patru mii de clienti de diferite marimi si forme de organizare.

In general suntem multumiti de realizarile noastre si credem ca seriozitatea si disponibilitatea noastra ne va aduce in viitorul foarte apropiat dublarea numarului de clienti si a cifrei de afaceri.

In incheiere recomandam tuturor celor care citesc acest articol sa “ne incerce”.

 

SC BWB FAMILY HOLDING SA.....e si familia ta !!!

Acest articol a fost publicat pe data de marĊ£i 09 august, 2011.
Spune unui prieten
Recomanda acest articol unui prieten:
Adresa e-mail:  
 
Traducere