Seria de articole "Osciloscopul"

Aceasta rubrica trateaza intrumentul de masura Osciloscop. Fiecare articol urmareste sa ofere o vedere de generala asupra modului de functionare, de utilizare si de selectare.

Nelipsit din trusa de instrumente a oricarui electronist, fie ca este unul amator sau un profesionist, este osciloscopul. Posibilitatile numeroase de a-l utiliza in diverse aplicatii, masuratori si depanare il califica drept instrumentul emblematic al acestui domeniu. In aceasta mini-serie de articole ne propunem sa trecem in revista modul de functionare, instructiuni elementare de folosire, precum si caracteristici asupra carora trebuie sa ne concentram cand dorim sa achizitionam un asemenea instrument.

La prima vedere, osciloscopul este un aparat plin de butoane si comutatoare, ceea ce ar sugera ca nu este tocmai facila calibrarea aparatului pentru aplicatia dorita. Acest lucru nu este adevarat, pe de o parte datorita unor principii generale care se aplica tuturor instrumentelor de acest tip si, pe de alta, datorita modului de organizare intuitiv al reglajelor in mai multe blocuri functionale. Odate ce se cunosc aceste aspecte, utilizarea unui osciloscop nu mai este un mister.

Producatori de osciloscoape : ANS, AXIOMET, FLUKE, HAMEG, LECROY, METRIX, RIGOL

Mai jos este o lista cu cele mai recente articole.
Cum functioneaza osciloscopul? de BWB Family Rubrica: Osciloscopul

Rolul de baza al osciloscopului este vizualizarea si masurarea parametrilor semnalelor electrice in functie de timp. Unele osciloscoape permit si studierea dependentei dintre doua semnale la un anumit moment de timp.

Publicat: miercuri 17 august, 2011
Afisare 1 la 1 (din 1 articole) Pagini  1 
 
Traducere